Kategoriat
Pasila

Pasila – Uutta Helsinkiä

Pasilan kokonaisuus on kasvavan Helsingin merkittävin uudisrakentamisen kohde. Liikenneyhteyksien solmukohdasta on tarkoitus muodostua kaupungin toinen keskusta.

Pasila on jo ennestään merkittävä työpaikka-alue, ja uusien toimitilojen myötä työpaikkojen määrä alueella kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Samalla asukasmäärä kolminkertaistuu 30 000 henkilöön.

Uudistaminen alkoi Keski-Pasilasta, jossa Pasilan juna-aseman ympärille rakennettiin Tripla-keskus. Joukkoliikenneterminaalin, kauppakeskuksen, työpaikat ja asumisen yhdistävä rakennus valmistui lokakuussa 2019. Kerrospinta-alaa on 85 000 m², ja kustannukset yli miljardi euroa.

Seuraavaksi toteutetaan Keski-Pasilan Ratapihakorttelit ja tornialue. Ratapihakortteleihin sijoittuu vaihtelevasti toimistoja, asuntoja ja liiketilaa kantakaupunkimaisen tiiviisiin kortteleihin. Rakennusten korkeus tällä alueella on 6-15 kerrosta.

Helsinki High-rise kilpailun voittanut YIT:n tornitalosuunnitelma siirtyy toteutusvaiheeseen 2020-21.

Pasilan uudistuminen koskettaa myös Keski-Pasilan ulkopuolisia alueita. Pohjoisen Postipuiston ensimmäisen asuinkorttelin rakentaminen on käynnissä ja Pohjois-Pasilassa arvioidaan asuvan 2030-luvulla jo 12 tuhatta asukasta. Lisää tonttimaata vapautuu Postin lajittelukeskuksen siirtyessä alueelta pois.