Kategoriat
Pasila

Helsinki High-rise

Valtion Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin kaupunki järjestivät vuosina 2017-2018 arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun Keski-Pasilan uuden tornialueen suunnittelusta. Tarkoituksena oli löytää arvokkaalle paikalle korkeatasoinen suunnitelma, joka sisältää 150 000-200 000 neliömetriä asuin-, toimisto-, ja liiketilaa. Voittaja valittiin Helsingin kaupunkisuunnittelun kriteerien perusteella.

Lukuisista ehdotuksista jatkoon valittiin neljä ryhmää:

  • Sponda Oyj: Kvartsi
  • YIT Rakennus Oy: Trigoni
  • Fira Oy, Bonava Suomi Oy ja NREP Oy: Silva
  • Skanska Talonrakennus Oy, Skanska CDF Oy ja Sato-Rakennuttajat Oy: Etelä-Pasila

Ehdotukset arvioitiin anonyymisti. Kilpailun ensimmäinen vaihe oli kovatasoinen ja ehdotuksiin oltiin erittäin tyytyväisiä.

Toisessa vaiheessa suunnitelmia tarkennettiin ja kilpailun järjestäjät kävivät ryhmien kanssa neuvottelut toteutussopimuksen aloitusalueesta. Aloitusalue oli 40-65 tuhannen kerrosneliömetrin kokoinen osio Pasilansillan eteläpuolella.

Voittajan valitsivat Helsingin kaupunginvaltuusto ja Senaatti-kiinteistöt, ja kärkipaikan otti YIT:n Trigoni. Siinä Pasilansillan eteläpuolelle esitetään kaikkiaan yhdeksää tornitaloa, joista aloitusalueelle sijoittuu kaksi: 51- ja 40-kerroksiset monikäyttötornit.

Trigoni-suunnitelman havainnevideo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *